Embassy of Belgium in Bulgaria
Home Travel to Belgium Visa for Belgium

Visa for Belgium

Visa applications are accepted on appointment only. Please contact the embassy before coming.

The website of the Belgian ministry of Foreign Affairs gives general information on visa. To get a list of documents required, contact the visa section on beforehand and in writing.

sofia@diplobel.fed.be
tel: +359 2 988 72 80 
fax: +359 2 963 36 39

Address: 103, James Bourchier blvd., 1407 Sofia

 
Visa liberalisation for FYROMacedonian citizens

Since the 19th of December 2009, citizens of the Former Yugoslav Republic of Macedonia no longer need a C-visa for travelling to the Schengen zone countries. This only applies to holders of biometric passports and for a stay of no more than 90 days per six month period.

The Schengen Agreement has been signed by 28 countries: the EU member states, except Ireland and the United Kingdom, but including Iceland, Norway and Switzerland.

Persons who want to stay for more than 90 days, for work, as a student or to join a family member still have to apply for a long-term visa, type “D”, at the Belgian Embassy in Sofia.

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ДРЖАВЈАНИ ОСЛОБОДЕНИ ОД ВИЗА ЗА КРАТОК ПРЕСТОЈ ВО БЕЛГИЈА

И покрај тоа што нема потреба од виза, при евентуалната гранична контрола ќе треба да ја докажете целта на вашето патување како и доволно финансиски средства за престој.

>> Read more

 
LAJMËRIM PËR UDHËTARËT NGA MAQEDONIA QË NUK KANË NEVOJË PËR VIZË PËR QËNDRIM TË SHKURTËR NË BELGJIKË

Me gjithë faktin se nuk keni nevojë për vizë, gjatë kontrollit eventual në kufi, ju duhet të jeni në gjendje ta arsyetoni qëllimin tuaj të udhëtimit dhe të dëshmoni se keni mjete të mjaftueshme finansiare për t’u mbajtur gjallë.

>> Read more